Op zoek naar een origineel en eerlijk cadeau? Loop eens binnen in onze winkel. Wij helpen u graag.

Keramische sieraden uit Kenia

Kazuri, voor elke vrouw die van unieke sieraden houdt.

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika.

De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt. Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen!

De werkplaats is gelegen op een gedeelte van de farm van Karen von Blixen, bekend van de film ‘Out of Africa’.

Als drager van dit unieke sieraad ondersteunt u dit principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen van KAZURI en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst!

Wijlen Lady Susan Wood startte met Kazuri in 1975 met het doel om alleenstaande vrouwen een kans te geven een inkomen te verdienen met het creëren van sieraden.

Met behulp van keramiek workshops maakten de vrouwen zich de techniek eigen. Tot op heden gebeurt dit nog steeds op dezelfde manier.

Kazuri is al een aantal jaren erkend als fair trade door de IFAT. U, als drager van Kazuri, steunt dit principe. Kazuri bekent ‘klein en prachtig’ in het Swahili, de taal van Kenia.

Kazuri heeft op het werkterrein naast de werkplaats en de winkel, een kliniek opgericht voor de werkneemsters waar zij en hun directe familieleden terecht kunnen voor gratis medische hulp/advies/voorlichting en medicijnen. Er is een gediplomeerd verpleegster aanwezig. Ook krijgen de werkneemsters 80% van hun medische kosten vergoed door KAZURI, in het geval ze doorverwezen moeten worden naar het ziekenhuis.