Op zoek naar een origineel en eerlijk cadeau? Loop eens binnen in onze winkel. Ook tijdens de werkzaamheden aan de Herenstraat/Oosteinde is de winkel bereikbaar, zie Winkel en Contact.

Papieren wanddecoratie uit Indonesië

Het bedrijf Wojogroup van Heri Wibowo bevindt zich op het Indonesische eiland Java. Hij ontwikkelde samen met een aantal vrienden het idee om hippe producten van gebruikte tijdschriften te maken. Dit in combinatie met materialen als aardewerk. Onder fairtrade condities ontwikkelden Heri en Wisnu gezamenlijk een collectie woonaccessoires.

Het maken van producten die vervaardigd zijn van gerecycled papier is niet nieuw. Heri bedacht samen met Wisnu het idee om deze techniek vernieuwend toe te passen. De basis hiervan bestaat uit afvalstroken van tijdschriften, waardoor er een mix van allerlei kleuren ontstaat. De stroken worden gevouwen en door de lijm gehaald. Deze gelijmde stroken worden buiten te drogen gehangen en worden op die manier stevig. Daarna gaan ze door een wringer, zodat ze goed te verwerken zijn. Vervolgens worden de stroken iets nat gemaakt en behendig om een mal gedraaid. Als laatste worden de stroken met lijm vastgezet in de bedoelde vorm.

Rechtstreeks zonlicht kan op den duur kleurverschillen veroorzaken.

Er worden allerlei producten gemaakt van dit recycled papier: schalen, opbergdoosjes, onderzetters, spiegels, fotolijstjes, grote en kleine decorstukken, etc.