Gesloten op Koningsdag en andere dagen

 

De vrijwilligers van Ēerlijk Wereldwinkel Wateringen vieren op zaterdag 27 april Koningsdag en daarom zal onze winkel deze dag gesloten zijn. Wij wensen iedereen veel plezier!

 

Ook op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag is de winkel gesloten, net als op maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag.


Artikelen van Middin Turfschipper te koop bij de Wateringse Wereldwinkel

Ēerlijk Wereldwinkel Wateringen is een winkel die al ruim dertig jaar mooie cadeauartikelen en foodproducten uit andere landen verkoopt van producenten die hiervoor een eerlijke prijs krijgen. Het is voor de winkel echter ook belangrijk om aandacht te besteden aan mensen dichterbij; aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Zo kwam het bestuur van de winkel uit bij Middin Turfschipper. Dit is een Waterings werk-leercentrum voor mensen met een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel. Dagelijks zitten hier gemiddeld 42 cliënten per dag te werken aan allerlei opdrachten voor bedrijven en winkels. Zo krijgen de cliënten de kans zich te ontwikkelen en actief deel te nemen aan de maatschappij.

In onze Wereldwinkel is een speciale hoek ingericht voor de artikelen van Middin Turfschipper. Deze leuke artikelen zijn nu dus rechtstreeks te koop bij de Wereldwinkel. Ook is het mogelijk teksten op diverse producten te laten afdrukken. De opdracht hiervoor wordt doorgegeven aan Middin Turfschipper, die vervolgens voor een snelle afhandeling zal zorgdragen.

Ēerlijk Wereldwinkel Wateringen en Middin Turfschipper zijn blij met de samenwerking en hopen op een mooie verkoop van de artikelen.

 

Foto: Ank Meinders (l.) en Emmy Hazeu (r.) van de Wereldwinkel en Angela van Meurs van Middin Turfschipper tonen enkele producten.


Medewerkers wereldwinkel Wateringen stemmen op twee goede doelen

Elk jaar maakt Ēerlijk Wereldwinkel Wateringen een bedrag over naar een goed doel. De medewerkers mogen stemmen op welk. Op vrijdag 5 januari werd bekend waar in 2024 geld naar wordt overgemaakt: dat zijn maar liefst twee goede doelen, één in Wateringen en één in Den Haag.

 

Stichting HetSamenleesMomentje

Uit handen van voorzitter Toon Kleyberg ontving Angelien van Zeijl-Klumpers (links op de foto) van de Naaldwijkse Stichting HetSamenleesMomentje tot haar verrassing een cheque ter waarde van € 2.500,-. Deze stichting brengt braille leesboeken naast bestaande leesboeken op de markt, zodat iemand die wél kan zien samen kan lezen met iemand die een visuele beperking heeft. Zo ontstaat er een gezellig leesmoment voor beiden.

Stichting Stichting Bij-1

Het tweede doel was de Stichting Bij-1 uit Den Haag-Laak. Deze stichting verzorgt de opvang van kinderen in een wijkgebouw in de wijk Laak en tracht een bijdrage te leveren aan een positieve ontwikkeling door lesprojecten, spel en handvaardigheden. Directeur Debby Harting (rechts op de foto) nam met plezier de cheque van € 2.500,- in ontvangst.


Gewijzigde openingstijd op vrijdag 5 januari 2024

 

In verband met de Nieuwjaarsbijeenkomst voor onze vrijwilligers, is de winkel op vrijdag 5 januari 2024 om 15:00 gesloten.


NIEUWS ROND DE FEESTDAGEN

  • Op de zondag 24 december 2023 is onze winkel in Wateringen geopend van 12:00 - 16:00. Het is dan koopzondag in Wateringen.
  • Op vrijdag 15 december 2023 staat Eerlijk Wereldwinkel Wateringen met een kraam op het CHARLES DICKENS FESTIVAL IN OUD RIJSWIJK, van 15:00 - 21:00 uur.

 


Winkel gesloten op dinsdag 5 september 2023

In verband met een uitje voor de vrijwilligers is onze winkel op bovengenoemde datum de gehele dag  gesloten.

 


De Home Made Market

Eerlijk staat op zaterdag 2 september van 10:00 - 17:00 uur met een kraam op de HOME MADE MARKET in het Vliethof met handgemaakte fair trade artkelen uit onder andere Nepal, Mexico en Zimbabwe. 

De Wijnloop

Op dezelfde dag doet Eerlijk mee aan de tweede editie van De Wateringse Wijnloop. Tijd: 14:00 - 17:00 uur. U bent van harte welkom in onze winkel!

Hoe werkt het?
Door een ticket te kopen via dewijnloop.nl reserveer je voor € 19,95 een wijnglas. Dat glas haal je op de dag van de wijnloop op, bij de speciale kraam op het Vliethof.  Met dat glas loop je ‘s middag op 2 september van winkel naar winkel. De route door het dorp bepaal je zelf. Vervolgens krijg je per locatie een slokje wijn (rood, wit of rosé) te proeven. Het glas zelf mag je aan het einde van de dag vanzelfsprekend houden.


Gewijzigde openingstijden op 6 en 9 januari.

In verband met de Nieuwjaarsbijeenkomst voor onze vrijwilligers, is de winkel op vrijdag 6 januari 2023 om 15:00 gesloten.

Op maandag 9 januari 2023 is de winkel de gehele dag gesloten in verband met de inventarisatie.


NIEUWS ROND DE FEESTDAGEN

  • Op de zaterdagen 24 december 2022 en 31 december 2022 (Kerstavond en Oudejaar) sluit onze winkel in Wateringen om 15:00 uur 's middags.
  • Op vrijdag 16 december 2022 staat Eerlijk Wereldwinkel Wateringen met een kraam op het CHARLES DICKENS FESTIVAL IN OUD RIJSWIJK

KORTINGSBON

 

Het is weer tijd voor de FAIRTRADE WEEK! Van 29 oktober t/m 6 november vragen we aandacht voor de boeren en werknemers die ons voedsel verbouwen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Als u in deze Fairtrade week in onze winkel in Wateringen minimaal € 10,- besteedt, ontvangt u een kortingsbon. Met deze bon krijgt u in de maanden december en januari 10% korting op het totaal bedrag van uw aankopen. Dat is toch mooi meegenomen!


ZOEK DE 10 VERSCHILLEN.

 

In het kader van de Fairtrade Week verloten wij deze tas met leuke, lekkere, duurzame en vooral eerlijke artikelen uit onze winkel onder de inzenders die de 10 verschillen gevonden hebben. Als u de foto uitprint en daarop de verschillen aangeeft, kunt u hem inleveren in onze winkel. U ontvangt dan een leuke attentie.

U mag uw oplossing ook inscannen en mailen naar wateringen@ikwinkeleerlijk.nl

 

De oplossing moet uiterlijk 10 november bij ons binnen zijn. De winnaar zal daarna binnen 1 week bericht van ons krijgen.

Veel succes!


De Wijnloop

Op zaterdag 3 september 2022 doet Eerlijk mee aan de eerste editie van De Wateringse Wijnloop. Tijd: 14:00 - 17:00 uur. U bent van harte welkom in onze winkel!

Hoe werkt het?
Door een kaartje te kopen via dewijnloop.nl reserveer je voor 15,95 euro p.p. een wijnglas. Met dat glas loop je ‘s middag op 3 september van winkel naar winkel. De route door het dorp bepaal je zelf. Vervolgens krijg je per locatie een slokje wijn (rood, wit of rosé) te proeven. Het glas zelf mag je aan het einde van de dag vanzelfsprekend houden.

De Home Made Market

Eerlijk staat op diezelfde dag van 10:00 - 17:00 uur met een kraam op de HOME MADE MARKET in de Vliethof met handgemaakte fair trade artkelen uit onder andere Nepal, Mexico en Zimbabwe. 


Healthy Sea Socks

Nieuw in ons assortiment. Leuke duurzame dames- en herensokken gemaakt van visnetten die op de bodem van de oceanen zijn achtergebleven.

Met Healthy Seas Socks red je de zee door zachte en comfortabele sokken te kopen. Healthy Seas Socks worden namelijk deels gemaakt van oude visnetten. Deze zogenaamde ghost nets worden achtergelaten of verloren in de oceaan. Door ze op te duiken krijgen koralen weer de kans om op de bodem te groeien, blijven zeedieren er niet in hangen en voorkomen we extra plastic soep.

In samenwerking met het Healthy Seas initiatief halen we ghost nets uit de oceaan en transformeren we dit tot geregenereerd nylon. Healthy Seas Socks combineert het geregenereerde nylon met 100% biologisch GOTS katoen. Zo verandert een ogenschijnlijk simpele sok in een effectief middel om makkelijk en snel bij te dragen aan een betere wereld.

 Met ingang van zaterdag 15 januari 2022, 09:00 uur, staat de deur van onze Eerlijk winkel in Wateringen weer open. U bent van harte welkom. 

Natuurlijk gelden de bekende maatregelen, zoals handen desinfecteren, een mondkapje dragen, 1,5 meter afstand houden en niet meer dan 1 klant per 5 vierkante meter. 


Met ingang van 21 december 2021 kunt u bij onze Eerlijk winkel in Wateringen terecht via het click&collect systeem.

Op de deur van de winkel staat ons emailadres en een QR-code. Via deze QR-code komt u direct op onze website terecht. Daar ziet u voorbeelden van wat we zoal in huis hebben.

Wij zullen proberen om zoveel mogelijk artikelen die we op dit moment in de winkel hebben, in de etalage te zetten. Maak een foto van het artikel dat u wilt kopen en mail dit naar ons. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak wanneer u uw artikel kunt komen afhalen. 


Met ingang van 19 december 2021 is de winkel gesloten in verband met de op dit moment geldende coronamaatregelen. Deze maatregelen gelden t/m 14 januari 2022. Wij beraden ons nog of we via 'click&collect' door zullen gaan met de verkopen.

Houd deze nieuwspagina dus in de gaten!Nieuw in ons duurzame assortiment: food huggers, bee's wrap en soap lift

 

Food Huggers om gesneden fruit en groenten vers te houden: de perfecte oplossing tegen voedselverspilling en het gebruik van onnodig plastic en aluminiumfolie. 

Bee's Wrap bijenwasdoek is het natuurlijke en duurzame alternatief voor plasticfolie en aluminiumfolie. 

Voorkom verlies van je kostbare zeep. Houd je blok zeep hoog en droog door gebruik van een Soap Lift.


Op zaterdagmiddag 21 september 2021 is de deur van Eerlijk wereldwinkel Rijswijk voorgoed gesloten.


Uit GROOT RIJSWIJK

Tekst Petra Lemans-Bakker

De wereldwinkel heet sinds twee jaar Eerlijk Wereldwinkel. Hiermee wordt de oorspronkelijke missie benadrukt: ‘Eerlijke handel uit Derde Wereldlanden bevorderen’. Ondanks de nieuwe naam, alle vrijwilligers en het goede doel gaat het doek vallen voor de vestiging in Oud Rijswijk. 

Rijswijk - Veel Rijswijkers kennen het pand in de Kerkstraat 1b, dat er al zeventien jaar zit en binnenkort gaat sluiten. Op zaterdag 21 augustus is de laatste verkoopdag. De hoofdvestiging in Wateringen, die de initiatiefnemer is van de Rijswijkse versie, blijft wel open. Daar is het ooit begonnen op de wekelijkse markt vanuit een sociaal en idealistisch streven; ‘De wereld een beetje beter maken, meer respect voor mens en milieu, minder kinderarbeid’.

Diverse producten  

Het verkopen van producten uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika is in Nederland vanuit de wereldwinkels ongeveer vijftig jaar geleden begonnen met de verkoop van rietsuiker en koffie. Op een gegeven moment kwam daar kunstnijverheid bij. Tegenwoordig kun je allerlei producten kopen van een Boeddhabeeld tot een bijzonder sieraad, chocolade, leuke kerstkaarten, kinderspeelgoed en keramiek.

Fair Trade  

Sinds de opening in april 2004 heeft de Rijswijkse vestiging op vrijwilligers gedraaid. Zij zijn dan ook erg teleurgesteld over de beslissing om te sluiten. Uit de samenwerking tussen de vrijwilligers zijn mooie vriendschappen en zelfs een huwelijk ontstaan. Toon Kleyberg, sinds 2014 voorzitter van de stichting, licht toe: “Helaas hebben we deze enigszins zakelijke beslissing moeten nemen, onder meer omdat de omzet al geruime tijd terugliep. Dit komt mede door verzadiging van de markt. Sinds enkele jaren kun je bijna overal Fair Trade producten kopen of online bestellen. Toen we begonnen was dat natuurlijk anders. Dat hebben we ook juist door de Wereldwinkels bereikt, dit soort producten onder de aandacht brengen van de consument en dat is door de grotere retailers opgepakt. Wel gunstig voor de producenten, maar mensen hoeven nu niet meer naar ons toe te komen. Mensen zijn ook meer gaan reizen en nemen zelf uit verre landen bijzondere artikelen mee, ook dat speelt mee.”

Vrijwilligers belangrijk 

“We werken zonder winstoogmerk en zijn afhankelijk van vrijwilligers. Het is moeilijker geworden om voldoende mensen in te roosteren. Je kunt niet in je eentje in de winkel staan, dat is niet veilig. Ook zijn er mensen nodig die de inkoop doen, etaleren en de administratie, er komt meer voor kijken dan de verkoop. Kortom deze spijtige beslissing is de enige juiste op dit moment”. Toon Kleyberg sluit af: “het bestuur is dankbaar voor alle inzet al die jaren van de vele vrijwilligers en ook voor de klanten die mooie artikelen bij ons kochten. We sluiten binnenkort met een gezamenlijke lunch op een mooie locatie met de vrijwilligers deze bijzondere periode.”

“Spijtige beslissing is de enige juiste op dit moment”


SLUITING WINKEL RIJSWIJK

Helaas!!! De Ēerlijk winkel in  Rijswijk is genoodzaakt om op zaterdag 21 augustus 2021 haar deur definitief te sluiten. Steunt u ons en de producenten deze laatste weken nog met aankoop van de mooie fair trade artikelen?

 

 

De sluiting geldt alleen voor de winkel in Rijswijk, u blijft van harte welkom in de Ēerlijk winkel in Wateringen.


NIEUW IN ONS ASSORTIMENT!

Wij verkopen nu ook de duurzame producten van Marcel's Green Soap.

100 % natuurlijk en dierproefvrij.

Volop keus in schoonmaak- en verzorgingsproducten.

Ook verkrijgbaar in leuke cadeaupakketjes, met diverse lekkere handzeep of combipakket met handzeep, douche en shampoo.


Yes, het mag weer! Ziet het dorp er niet gezellig uit?

Om te vieren dat er weer iets meer vrijheid is, krijgen klanten bij de deelnemende winkeliers, zolang de voorraad strekt, bij elke aankoop een leuke attentie! Zien we je vandaag? (Deze actie geldt alleen voor de winkel in Wateringen, niet voor Rijswijk)


Winkelen op afspraak

Vanaf woensdag 3 maart kunt in onze beide winkels op afspraak komen winkelen. Om een afspraak te maken, stuurt u een mail naar wateringen@ikwinkeleerlijk.nl of rijswijk@ikwinkelweerlijk.nl

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Daarnaast blijft het mogelijk om via Click&Collect producten te reserveren en op een later tijdstip af te halen. 

Welkom terug in onze winkels!!!


Vanaf woensdag 10 februari kunt u in onze beide winkels producten kopen via het Click&Collect systeem.

Hoe werkt dit systeem?

In  de etalages van de winkels in Wateringen en Rijswijk hebben wij (een deel van) ons assortiment uitgestald. Maak een foto van het door u gewenste artikel en stuur die foto per mail door naar:

wateringen@ikwinkeleerlijk.nl of rijswijk@ikwinkeleerlijk.nl

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op over het tijdstip waarop u uw spullen (bij de deur) kunt komen afhalen. Let op: U kunt alleen met pin betalen.

Niet in de etage, maar wel beschikbaar via Click&Collect zijn al onze food-producten: koffie, thee, chocolade, hagelslag, honing, kokosmelk, kruidenpasta, Oosterse sauzen, zeezout, rietsuiker, wijnen.


December aanbieding, 15% korting op alle sjaals.

 

Een lekkere warme sjaal voor de winter of een mooie zijden sjaal als cadeau voor de Sint of Kerst? In onze beide winkels zijn in de decembermaand de sjaals in de aanbieding met 15% korting.

 

 

De actie loopt tot en met 24 december.


Met het oog op de feestdagen hebben we alvast flink ingekocht. Kom snel naar de winkel. U kunt kiezen uit heel veel leuke cadeaus. Hieronder een paar nieuwe items in ons assortiment.

Olifanten, glas, diverse maten, Swaziland

Pinguïns, glas, diverse maten, Swaziland

Olifant, groot formaat, keramiek, Thailand

Deze artikelen zijn momenteel alleen verkrijgbaar in de winkel in Wateringen.


Deze maand 15% korting op onze kaarsencollectie uit Swaziland (Swazi Candles).

 

 

 

 

 

 

De actie loopt tot 30 november 2020 en geldt voor beide winkels.


Bij de jubileumviering op vrijdag 23 oktober 2020 was ook de pers uitgenodigd. Zo was er een nieuwsitem op de WOS en in de Wateringse Krant was een paginagroot artikel aan de Jarige Wereldwinkel geweid.


30 jaar Wereldwinkel Wateringen

Een goede reden voor een verrassing op 23 oktober!

Fair trade staat o.a. voor EERLIJK en op deze wijze willen we graag met u als gewaardeerde klant de toekomst in.

Nieuwsgierig:

Kom dan 23 oktober onze modern winkel, met moderne nieuwe uitstraling, bezoeken en profiteer direct van onze feestelijke aanbiedingen.

 

WERELDWINKEL WATERINGEN EN RIJSWIJK f

Herenstraat 98

2291 BK Wateringen

tel. 0174 298420

 

I.v.m. COVID19 geen receptie of feest maar gepaste verkoop binnen door de RIVM gestelde richtlijnen