Bent u op zoek naar een origineel en eerlijk kerstpakket? Bel/mail ons of kom langs in de winkel.

Home » Nieuws

Nieuws

Nieuw in ons duurzame assortiment: food huggers, bee's wrap en soap lift

 

Food Huggers om gesneden fruit en groenten vers te houden: de perfecte oplossing tegen voedselverspilling en het gebruik van onnodig plastic en aluminiumfolie. 

Bee's Wrap bijenwasdoek is het natuurlijke en duurzame alternatief voor plasticfolie en aluminiumfolie. 

Voorkom verlies van je kostbare zeep. Houd je blok zeep hoog en droog door gebruik van een Soap Lift.


Op zaterdagmiddag 21 september 2021 is de deur van Eerlijk wereldwinkel Rijswijk voorgoed gesloten.


Uit GROOT RIJSWIJK

Tekst Petra Lemans-Bakker

De wereldwinkel heet sinds twee jaar Eerlijk Wereldwinkel. Hiermee wordt de oorspronkelijke missie benadrukt: ‘Eerlijke handel uit Derde Wereldlanden bevorderen’. Ondanks de nieuwe naam, alle vrijwilligers en het goede doel gaat het doek vallen voor de vestiging in Oud Rijswijk. 

Rijswijk - Veel Rijswijkers kennen het pand in de Kerkstraat 1b, dat er al zeventien jaar zit en binnenkort gaat sluiten. Op zaterdag 21 augustus is de laatste verkoopdag. De hoofdvestiging in Wateringen, die de initiatiefnemer is van de Rijswijkse versie, blijft wel open. Daar is het ooit begonnen op de wekelijkse markt vanuit een sociaal en idealistisch streven; ‘De wereld een beetje beter maken, meer respect voor mens en milieu, minder kinderarbeid’.

Diverse producten  

Het verkopen van producten uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika is in Nederland vanuit de wereldwinkels ongeveer vijftig jaar geleden begonnen met de verkoop van rietsuiker en koffie. Op een gegeven moment kwam daar kunstnijverheid bij. Tegenwoordig kun je allerlei producten kopen van een Boeddhabeeld tot een bijzonder sieraad, chocolade, leuke kerstkaarten, kinderspeelgoed en keramiek.

Fair Trade  

Sinds de opening in april 2004 heeft de Rijswijkse vestiging op vrijwilligers gedraaid. Zij zijn dan ook erg teleurgesteld over de beslissing om te sluiten. Uit de samenwerking tussen de vrijwilligers zijn mooie vriendschappen en zelfs een huwelijk ontstaan. Toon Kleyberg, sinds 2014 voorzitter van de stichting, licht toe: “Helaas hebben we deze enigszins zakelijke beslissing moeten nemen, onder meer omdat de omzet al geruime tijd terugliep. Dit komt mede door verzadiging van de markt. Sinds enkele jaren kun je bijna overal Fair Trade producten kopen of online bestellen. Toen we begonnen was dat natuurlijk anders. Dat hebben we ook juist door de Wereldwinkels bereikt, dit soort producten onder de aandacht brengen van de consument en dat is door de grotere retailers opgepakt. Wel gunstig voor de producenten, maar mensen hoeven nu niet meer naar ons toe te komen. Mensen zijn ook meer gaan reizen en nemen zelf uit verre landen bijzondere artikelen mee, ook dat speelt mee.”

Vrijwilligers belangrijk 

“We werken zonder winstoogmerk en zijn afhankelijk van vrijwilligers. Het is moeilijker geworden om voldoende mensen in te roosteren. Je kunt niet in je eentje in de winkel staan, dat is niet veilig. Ook zijn er mensen nodig die de inkoop doen, etaleren en de administratie, er komt meer voor kijken dan de verkoop. Kortom deze spijtige beslissing is de enige juiste op dit moment”. Toon Kleyberg sluit af: “het bestuur is dankbaar voor alle inzet al die jaren van de vele vrijwilligers en ook voor de klanten die mooie artikelen bij ons kochten. We sluiten binnenkort met een gezamenlijke lunch op een mooie locatie met de vrijwilligers deze bijzondere periode.”

“Spijtige beslissing is de enige juiste op dit moment”


SLUITING WINKEL RIJSWIJK

Helaas!!! De Ēerlijk winkel in  Rijswijk is genoodzaakt om op zaterdag 21 augustus 2021 haar deur definitief te sluiten. Steunt u ons en de producenten deze laatste weken nog met aankoop van de mooie fair trade artikelen?

 

 

De sluiting geldt alleen voor de winkel in Rijswijk, u blijft van harte welkom in de Ēerlijk winkel in Wateringen.


NIEUW IN ONS ASSORTIMENT!

Wij verkopen nu ook de duurzame producten van Marcel's Green Soap.

100 % natuurlijk en dierproefvrij.

Volop keus in schoonmaak- en verzorgingsproducten.

Ook verkrijgbaar in leuke cadeaupakketjes, met diverse lekkere handzeep of combipakket met handzeep, douche en shampoo.


Yes, het mag weer! Ziet het dorp er niet gezellig uit?

Om te vieren dat er weer iets meer vrijheid is, krijgen klanten bij de deelnemende winkeliers, zolang de voorraad strekt, bij elke aankoop een leuke attentie! Zien we je vandaag? (Deze actie geldt alleen voor de winkel in Wateringen, niet voor Rijswijk)


Winkelen op afspraak

Vanaf woensdag 3 maart kunt in onze beide winkels op afspraak komen winkelen. Om een afspraak te maken, stuurt u een mail naar wateringen@ikwinkeleerlijk.nl of rijswijk@ikwinkelweerlijk.nl

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Daarnaast blijft het mogelijk om via Click&Collect producten te reserveren en op een later tijdstip af te halen. 

Welkom terug in onze winkels!!!


Vanaf woensdag 10 februari kunt u in onze beide winkels producten kopen via het Click&Collect systeem.

Hoe werkt dit systeem?

In  de etalages van de winkels in Wateringen en Rijswijk hebben wij (een deel van) ons assortiment uitgestald. Maak een foto van het door u gewenste artikel en stuur die foto per mail door naar:

wateringen@ikwinkeleerlijk.nl of rijswijk@ikwinkeleerlijk.nl

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op over het tijdstip waarop u uw spullen (bij de deur) kunt komen afhalen. Let op: U kunt alleen met pin betalen.

Niet in de etage, maar wel beschikbaar via Click&Collect zijn al onze food-producten: koffie, thee, chocolade, hagelslag, honing, kokosmelk, kruidenpasta, Oosterse sauzen, zeezout, rietsuiker, wijnen.


December aanbieding, 15% korting op alle sjaals.

 

Een lekkere warme sjaal voor de winter of een mooie zijden sjaal als cadeau voor de Sint of Kerst? In onze beide winkels zijn in de decembermaand de sjaals in de aanbieding met 15% korting.

 

 

De actie loopt tot en met 24 december.


Met het oog op de feestdagen hebben we alvast flink ingekocht. Kom snel naar de winkel. U kunt kiezen uit heel veel leuke cadeaus. Hieronder een paar nieuwe items in ons assortiment.

Olifanten, glas, diverse maten, Swaziland

Pinguïns, glas, diverse maten, Swaziland

Olifant, groot formaat, keramiek, Thailand

Deze artikelen zijn momenteel alleen verkrijgbaar in de winkel in Wateringen.


Deze maand 15% korting op onze kaarsencollectie uit Swaziland (Swazi Candles).

 

 

 

 

 

 

De actie loopt tot 30 november 2020 en geldt voor beide winkels.


Bij de jubileumviering op vrijdag 23 oktober 2020 was ook de pers uitgenodigd. Zo was er een nieuwsitem op de WOS en in de Wateringse Krant was een paginagroot artikel aan de Jarige Wereldwinkel geweid.


30 jaar Wereldwinkel Wateringen

Een goede reden voor een verrassing op 23 oktober!

Fair trade staat o.a. voor EERLIJK en op deze wijze willen we graag met u als gewaardeerde klant de toekomst in.

Nieuwsgierig:

Kom dan 23 oktober onze modern winkel, met moderne nieuwe uitstraling, bezoeken en profiteer direct van onze feestelijke aanbiedingen.

 

WERELDWINKEL WATERINGEN EN RIJSWIJK f

Herenstraat 98

2291 BK Wateringen

tel. 0174 298420

 

I.v.m. COVID19 geen receptie of feest maar gepaste verkoop binnen door de RIVM gestelde richtlijnen