Dierfiguren

Metalen dierfiguren uit Indonesië

Deze veelkleurige metalen dieren in allerlei soorten en groottes worden gemaakt op Bali (Indonesië) door een familiebedrijf bestaande uit zo’n 30 personen.

Lees verder

Houten dierfiguren uit Indonesië

Deze houten olifant, slurf omlaag, komt uit Indonesië en is gemaakt van SUAR hout (Chamcha Hout - Samanea Saman). De chamcha (monkeypod tree) is familie van de acacia. 

Lees verder

Zeepstenen dierfiguren uit Kenia

Speksteen (of ‘soapstone’ of Kisii-steen) is een fantastisch materiaal. Het zijdezachte karakter en de kleurschakeringen van wit, roze en grijs, bieden de kunstenaars een steen waar ze prachtige vormen van snijden.

Lees verder

Keramische dierfiguren uit Mexico

Deze kleurige dierfiguren worden gemaakt door Mexicaanse vrouwen volgens een 500 jaar oude traditie. De vrouwen beschilderen de schaaltjes en siervoorwerpen met een eigen ontwerp. Geen beeld of schaal of figuurtje is hetzelfde.

Lees verder

Stenen dierfiguren uit Zimbabwe

Deze vogeltjes worden gemaakt uit springstone, een zeer harde serpentijn steensoort. Deze wordt gewonnen in ondiepe steengroeves in Zimbabwe.

Lees verder

Vilten dierfiguren uit Nepal

Deze dieren van vilt worden in Nepal gemaakt en geïmporteerd door Sjaal met Verhaal.

Het uitgangspunt van Sjaal met Verhaal is het creëren van werk voor vrouwen. Door te zorgen voor een continue afname van producten, creëer je werk en werk zorgt voor een inkomen.

Lees verder