Eerlijk.

 

Het assortiment van Eerlijk Wateringen bestaat voor minimaal 85% uit fair trade artikelen. De producenten van o.a. onze woningdecoraties en cadeauartikelen krijgen een eerlijke prijs en betalen eerlijke lonen.


Fair trade is daarmee een duurzame vorm van handel, omdat door de eerlijke lonen lokale bevolkingen een echte kans krijgen op een beter leven. Met de extra inkomsten worden bijvoorbeeld scholen gebouwd, waterputten aangelegd en sanitaire voorzieningen gemaakt. Fair trade producten maken voor deze mensen het verschil tussen overleven en ontwikkelen.

 

Eerlijk naar producenten.

Duurzaam.

We willen niet alleen eerlijk zijn naar mensen, maar ook naar de natuur. Daarom verkopen wij ook artikelen die helpen bij duurzaam leven of duurzaamheid bevorderen.

 

Alhoewel deze groene artikelen niet altijd direct eerlijke handel stimuleren, vinden wij het belangrijk om dit soort artikelen aan te bieden. Uiteindelijk leven we namelijk allemaal op dezelfde planeet.

 

Eerlijk naar de planeet.

 

Transparant.

 

Wij zijn een stichting die volledig wordt gerund door vrijwilligers. We maken dus geen winst op de artikelen die wij verkopen en betalen geen salarissen uit. Geld dat wij overhouden wordt gebruikt voor het onderhoud en de promotie van Eerlijk Wateringen of wordt gedoneerd aan goede doelen. Wat jij uitgeeft, komt dus altijd goed terecht.

 

Eerlijk naar jou.