Vilten sjaals uit Nepal

Deze sjaals worden in Nepal gemaakt en geïmporteerd door Sjaal met Verhaal.

Er is aan beide kanten over de stof gevilt door vrouwen in Nepal. Het vilt is zacht, soepel en prikt niet.

Het uitgangspunt van Sjaal met Verhaal is het creëren van werk voor vrouwen. Door te zorgen voor een continue afname van producten, creëer je werk en werk zorgt voor een inkomen.

Daarnaast steunt Sjaal met Verhaal vanaf dag één diverse projecten in Nepal die afhankelijk zijn van donaties. De twee grootste projecten zijn het kinderhuis in Pokhara, Namaste Community Foundation (NCF) en de bouw van een medische post door de stichting Asian Heritage Foundation Nepal (http://www.ahfnepal.org/ en http://stichtingasianheritagenepal.weebly.com/)

De principes van Sjaal met Verhaal: kansen voor achtergestelde producenten, transparantie en verantwoordelijkheid, fair trade praktijken, eerlijke betaling, geen kinderarbeid, geen gedwongen arbeid, geen discriminatie, gelijke kansen voor mannen en vrouwen, vrijheid van vereniging, goede werkomstandigheden, samenlevingsopbouw en promotie van fair trade.

 

Andere producten die door Sjaal met Verhaal worden geïmporteerd: dierfiguren van vilt, tassen, sieraden, plaids, sleutelhangers.