Tassen van stof/katoen uit India

Tassen gemaakt van stof uit India en geïmporteerd door Siddharth Imports.

Siddarth was de naam van een prins die later wereldwijd bekend werd onder de naam “Goutam Boeddha”.

Prins Siddarth was, voordat hij volwassen werd, nooit blootgesteld aan de buitenwereld.

De kroonprins ontsnapte op een dag uit het paleis om te zien hoe de wereld er daar buiten uitzag. Hij zag veel verschillende aspecten van het leven van de gewone mensen. Hij zag armoede en ziekte, een invalide persoon en het menselijke lijden. Hij zag hoe mensen vochten voor hun dagelijkse brood en hij woonde een begrafenis bij. Dit alles raakte hem diep. Hij begreep niet dat deze dingen mogelijk waren en kon niet ophouden met nadenken over het lijden dat de mensen en dieren ondergingen.

Hij vroeg zijn vader waarom die ontberingen bestonden en wat hij als koning kon doen om het lijden van mens en dier te stoppen. Zij vader had geen antwoorden op zijn vragen. Toen vroeg de prins het aan de ministers en de wijze mannen van zijn land, maar niemand had een antwoord op zijn vragen en niemand had een oplossing hiervoor.

Siddarth bleef antwoorden zoeken. Om de weg te vinden naar een beter leven voor alle levende wezens begon hij aan een reis. Om dit te volbrengen moest hij zijn vrienden, familie en zelfs zijn troon verlaten. En al was het moeilijk om een antwoord te vinden op al zijn vragen, hij was sterk en vast besloten om zijn reis vol te houden. Hij zocht de antwoorden op zijn vragen in de mensheid zelf. En na lang nadenken en veel meditatie wist hij de weg naar de verlichting van de ziel te vinden. Dit was de absolute wijsheid van waarheid en transparantie van het leven. Hij was gezegend met kennis en wijsheid die hij gebruikte om het lot van de mensen te verbeteren.

Hierdoor werd hij “Goutam Boeddha”, de verlichte ziel. Hij was een gewone man die zichzelf had geleerd om een beter mens te worden en hij wilde andere mensen helpen dit ook te bereiken.

 

Wat is verband met het bedrijf Siddharth Imports?

Siddharth Imports staat een omgeving waarin iedereen gelijke kansen krijgt en de mogelijkheden om een beter leven voor zichzelf en hun families te creëren.

De reden om dit bedrijf te starten is om de mensen te helpen hun fair trade producten te verkopen, tegen een eerlijke prijs, aan mensen die het concept van eerlijke handel begrijpen.

We helpen met de winst van Siddharth Imports een onderwijsproject in India te starten voor kinderen in weeshuizen. Er zal dus een tweeledig voordeel zijn voor de achtergestelde gemeenschap in India. Enerzijds zullen de Indiase ambachtslieden hun producten kunnen verkopen voor een eerlijke prijs en anderzijds profiteren de kinderen in weeshuizen van het onderwijsproject.