Stenen beelden uit Zimbabwe

In Zimbabwe worden prachtige beelden gemaakt van serpentijn.

Zimbabwe betekent letterlijk ‘huis van steen’, naar de stenige bodem van het land.

De beelden spreken ook de westerse mens aan door de mooie vormen en liefdevolle warmte die daaruit spreekt. De gestileerde vormen kunnen wij allemaal zijn, ze staan symbool voor samenleven, trouw, verbondenheid, zorg voor elkaar, en zijn daardoor zowel voor de gever als voor de ontvanger een teken van bijzondere aandacht voor de ander.

De steenhouwers hakken grote stukken steen in een grove vorm. Daarna modelleren ze het beeld met een mes, vijl en grof schuurpapier. Leerling steenhouwers schuren het helemaal glad. Alle beelden komen vervolgens rondom een houtvuur te staan om ze te verhitten. Wanneer de beelden goed heet zijn, worden ze ingesmeerd met blanke was. De was trekt in de steen zodat die een mooie kleur krijgt.

In Afrika zijn familiebanden sterk. Familiebeelden worden in alle mogelijke samenstellingen gemaakt: zo zijn er man/vrouw-figuren, groepen met man/vrouw en kinderen, moeder met kind, een kring van kinderen, een zwangere vrouw; allerlei varianten komen voor.

Met de aankoop van dit beeld helpt u producenten een menswaardig bestaan op te bouwen. Wij garanderen dat voor dit beeld een rechtvaardige prijs is betaald.