Manden van natuurlijke vezels uit Bangladesh

Deze manden van natuurlijke vezels worden gemaakt in Bangladesh door Prokritee. Prokritee is een fair trade bedrijf en gecertificeerd als ‘guaranteed fair trade member’ door de World Fair Trade Organization.

Zij ondersteunen meer dan 1500 makers in de achtergestelde gebieden van Bangladesh. In de productie worden verschillende gerecyclede en natuurlijke materialen gebruikt, zoals gerecyclede sari, jute, zijde, handgemaakt papier, natuurlijke vezels en bladeren.

De manden worden geïmporteerd door Barbosa Fair Trade. Barbosa werkt met producenten in Latijns-Amerika, Azië en Afrika en koopt fair trade producten persoonlijk in bij hen.

Barbosa werkt volgens de principes van eerlijke handel. Zij betalen dus een leefbaar loon, bij het produceren is absoluut geen sprake van kinderarbeid en de productie wordt voorgefinancierd. Op die manier wordt de lokale werkgelegenheid bevorderd en krijgen mensen de kans om in hun levensonderhoud te voorzien.

De gemaakte winst wordt besteed aan scholings- en werkgelegenheidsprojecten. Daarnaast worden de producenten begeleid bij productontwikkeling en bedrijfsvoering. In elk land waar zij actief zijn, bouwen zij een langdurige en continue relatie met hun producenten op; ook met hun klanten trouwens.