Glazen vazen uit Mexico

Deze vaas uit Mexico is mondgeblazen en gemaakt van gerecycled glas. Voor het glaswerk zijn er verschillende families die op ambachtelijke wijze het glas van hun vorm voorziet. Alles is handwerk, waardoor ze allemaal uniek zijn. Hierdoor worden er ook maar enkele aantallen per product gemaakt.

Esperanza werkt al meer dan 20 jaar in Latijns Amerika op basis van fair trade met gezinnen die moderne producten vervaardigen vanuit traditie en vakmanschap.

Langdurige handelsrelaties staan centraal waardoor, naast het verkrijgen van een goed inkomen, de producent zich algemeen kan ontwikkelen. Dit geldt niet alleen op persoonlijk vlak, maar zeker ook voor zakelijke kwaliteiten. Op deze manier wordt er een basis gelegd voor betere kansen in de toekomst, zowel voor de internationale markt als voor de lokale verkoop.

De producten voldoen aan de hoogwaardige kwaliteit die de hedendaagse consument in Europa stelt. Door direct met de producenten te werken aan productontwikkeling kan Esperanza continu een actuele collectie aanbieden.

Esperanza is een erkende fair trade organisatie en werkt volgens deze principes van eerlijke handel.